Brouw Studio 010 
 
We craft beer, together....

Over ons


De persoon achter Brouw Studio 010

Brouw Studio 010 is opgericht door Michiel Jansen, die naast het geven van cursussen fulltime werkzaam is in de voedselveiligheid als kwaliteitsmanager. Sinds eind jaren ’90 brouwt hij al bier, maar sinds 2010 is de hobby verder uit de hand gelopen. De aanschaf van een vol-automaat bierbrouwketel was de start van het professionaliseren van de hobby. En met succes: hij maakt menig bezoeker enthousiast met zijn eigen creaties. 

Door deze achtergrond is het besef van het produceren van voedselveilige producten hoog. Bij goed bierbrouwen is schoon werken en het voorkomen van onbedoelde infecties van essentieel belang zodat het bier geen smaakafwijking heeft.

Waarom Brouw Studio 010 is ontstaan

Bier is lange tijd gezien als een massa product  waarmee 'getankt' moet worden. De smaak en geurbeleving is compleet naar de achtergrond verdwenen. We genieten niet meer van deze drank en dat moet anders!

Bier is hot. Brouwerijen springen uit de grond als paddenstoelen en iedereen beseft zich steeds meer dat ook van deze drank ‘genoten’ mag worden. We hebben naast de wijnkaart, steeds vaker weer een bierkaart in eetgelegenheden staan. 

Door de passie voor bier en het willen doorgeven van wat nu écht mogelijk is met deze drank, is Brouw Studio 010 opgericht. We mogen weer trots zijn op de mogelijkheden die deze drank te bieden heeft. Echt bier ruikt, smaakt en is het genieten waard.

Bierbrouwen kan iedereen leren, goed bierbrouwen komt met de jaren...

Michiel: "Als brouwer kan ik met volle overtuiging zeggen: iedereen kan bier leren brouwen! Omdat de basis van het bierbrouwen op zich niet zo heel moeilijk is. Maar goed bierbrouwen, dat moet je leren. Ervaring komt met de jaren.

Door de jaren heen ben ik mij bewust geworden van vele fouten die je als amateurbrouwer maakt. Dit moet iedereen ondergaan, want daar leer je eigenlijk het meest van. Het heeft veel overlap met koken: je hebt een mooi recept, maar het eindresultaat is niet hetzelfde als de foto in het kookboek.

Het bierbrouwen gaat met stappen en iedere stap heeft zijn eigen invloed op het uiteindelijke resultaat. Sommige stappen hebben weinig invloed, maar andere juist heel erg veel. Het is belangrijk om een goede inschatting te kunnen maken wat welk onderdeel in het proces doet, om zo te kunnen sturen tot een beter eindresultaat.

Volhouden is van groot belang! Je zult versteld staan van de verbeteringen die je weer proeft in het eindresultaat."


Visie

Brouw Studio 010 wil zich ontwikkelen tot de ontmoetingsplaats van startende bierbrouwers in Zuid Holland. Een begrip voor bierliefhebbers die het brouwmeesterschap willen leren, er over willen praten en die echte ambacht willen proeven. Waar wordt begonnen met het geven van cursussen, workshops en proeverijen en die uitgroeit tot een microbrouwerij met pit waar echt bier gebrouwen wordt vol passie, smaak, geur en trots.

Missie

Brouw Studio 010 is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor en door de bierliefhebber die zowel willen brouwen, proeven en aanschaffen. Een plaats waar ambacht, smaak en geur een prominenten rol krijgen waardoor bier zijn bijzondere status als drank weer terug verdient.